به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، 20لاشه فوک خزری در ماههای گذشته به سواحل جنوبی دریای خزر در ایران رسید. مدت زیادی از تلف شدن این فوکها میگذشت و همین موضوع نشاندهنده از بین رفتن آنها در سواحل شمالی خزر و کشورهای همسایه ایران بود.
فاسد شدن لاشه فوکهای به ساحل رسیده در ایران، بررسی علت مرگ آنها را در 3 استان شمالی کشور دشوار کرد و حالا قرار است لاشه فوکهای رسیده به سواحل ایران برای بررسی دقیق به تهران منتقل شوند. فوکها اما در ساحل جنوبی خزر در ایران به شکل معدود تلف میشدند که دلیل اصلی آن هم گرفتار شدن در تور ماهیگیران بود.
اما با آموزشهایی که در قالب برنامه ملی حفاظت از فوک خزری در 3 استان شمالی در حال اجراست، ماهیگیران ایرانی، فوکها را از تورهای ماهیگیری رهاسازی میکنند و به دریا بازمیگردانند. فوکها در رأس هرم غذایی آبزیان خزر هستند و از بین رفتن آنها تعادل جمعیتی آبزیان خزر را از بین میبرد و اکوسیستم خزر را با بحران مواجه میکند. افزایش جمعیت فوک خزری به افزایش تعداد ماهیان و آبزیان خزر منجر میشود که نتیجه آن رونق اقتصاد و اشتغالزایی در جامعه محلی است.
راهاندازی مرکز امداد و نجات فوک خزری در ایران
محمد طالبیمتین، مدیرکل زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیطزیست: ابلاغ اعتبار و تخصیص منابع مالی برای اجرای اقدام ملی طرح حفاظت از فوکهای خزری به 3 استان شمالی انجام و در سالهای آتی نیز پیگیری خواهد شد. مراکز امداد و نجات فوک خزری در پارک ملی بوجاق استان گیلان و بندر ترکمن استان گلستان راهاندازی شد و ایجاد آن در استان مازندران نیز در دست انجام است.
آموزشهایی نیز به صیادان، محیطبانان، دانشآموزان و... داده میشود تا آشنایی بیشتری با این گونه در معرض انقراض داشته باشند و با اهمیت آن بیشتر آشنا شوند. هماکنون بسیاری از صیادان ایرانی فوکهای گرفتار در تورها را رهاسازی میکنند. زاد و ولد فوکها اگرچه در سواحل شمالی خزر و کشورهای همسایه انجام میشود، ولی رئیس مرکز امداد و نجات فوک خزری و گروههای فعال در ایران به تبادل اطلاعات با آن کشورها و همکاری برای نجات فوک خزری میپردازند.
نظر شما